Slovensko prekvapuje celý rok

Zhodnotenie kampane 2023

Podľa výsledkov post-testu reklamy realizovanej spoločnosťou IPSOS minuloročná kampaň dosiahla nadpriemernú efektivitu vzhľadom na nasadenie. Prekvapivosť ako message skórovala na najvyšších priečkach v rámci doručenia hlavného posolstva. Takisto kampaň zaznamenala oproti minulým kampaniam lepšie skóre v parametroch ako motivácia k návšteve, zvažovanie dovolenky na Slovensku, či atraktivita spotu. Celkovo môžeme zhodnotiť, že kampaň dobre zafungovala a prispela tak k budovaniu imidžu Slovenska ako atraktívnej dovolenkovej destinácia.

Letná kampaň

Prekvapivosť Slovenska sa ukázala ako relevantná esencia značky Slovensko pre komunikáciu krajiny a preto naďalej pokračujeme v prezentácii prekvapivých miest a zážitkov zo Slovenska. Kreatíva kampaní ostáva nezmenená s drobnými úpravami v TV spote city break ako aj nových kľúčových vizuálov.

V máji odštartovala imagová kampaň na Slovensku i okolitých krajinách (Česká republika, Maďarsko, Poľsko) v rôznom mixe mediatypov, na ktorú nadviaže produktová kampaň city break. Tieto 2 kampane rotujú v médiách do konca júla. Pre rakúsky trh je naplánovaná trojmesačná online kampaň ako aj prenájom reklamných plôch na letisku Schwechat. V Nemecku budeme počas leta prítomní kampaňou v online priestore.

Pripravujeme

Na jeseň plánujeme novú produktovú online kampaň na podporu cykloturistiky a zimnú kampaň už tradične odštartujeme koncom roka. Viac informácií o pripravovaných kampaniach Vám poskytneme čoskoro.

Cykloturistika

Cykloturistika predstavuje jeden z hlavných pilierov udržateľnej mobility. Cieľom Ministerstva cestovného ruchu a športu je podpora a zatraktívnenie turistického potenciálu jednotlivých regiónov Slovenska ako dovolenkovej destinácie, ako aj zvýšenie povedomia a dostupnosti jedinečných voľnočasových a športových aktivít pre návštevníkov.

Na bicykli stihneš viac zážitkov

Cykloturistiku SLOVAKIA TRAVEL podporí 2 novými POS materiálmi, ktoré prezentujú Slovensko zo sedadla bicykla. Pri tvorbe propagačných materiálov sme úzko spolupracovali s jednotlivými KOCR a krajskými cyklokoordinátormi, ktorí nám poskytli cenné informácie. Odbornými garantmi cyklobrožúr sú p.Peter Kľučka, národný cyklokoordinátor a p. Michal Hlatký, predseda Slovenského cykloklubu. Ich know how a ústretovosť výrazne posunuli výslednú kvalitu materiálov.

To najlepšie v tlačenej verzii

Tlačená verzia obsahuje 13 cyklotrás, ktoré sme spolu s odbornými garantmi vybrali zo zaslaných 38 cyklotrás. Sú to trasy s potenciálom predstaviť produkty cestovného ruchu a prekvapiť návštevníkov napríklad lokalitou, terénom, prírodnými unikátmi či pamiatkami po trase. Svoje zastúpenie majú trasy horské aj cestné, diaľkové aj medzinárodné, vhodné pre náročnejších aj začiatočníkov či rodiny s deťmi.

Rozšírená online verzia

Online brožúra úzko nadväzuje na tlačenú verziu, je však rozšírená o ďalšie cyklotrasy, celkovo obsahuje 21 cyklotrás. Tone of voice online verzie je lifestylový, obsahuje viac zážitkov a zaujímavostí, ako napríklad špeciálne kapitoly o cyklistických pretekoch alebo zelenom turizme.

Cyklo brožúra

Slovensko fandí cyklistike

V rámci marketingových spoluprác SLOVAKIA TRAVEL počas leta podporilo 4 najväčšie cykloeventy na Slovensku: Bikefest (31.5.2024-2.6.2024), Faster than Train (15.6.2024), Okolo Slovenska (26.6. -30.6.2024).

Nezabudnuteľný olympijský zážitok v Slovenskom dome v Paríži

Letné olympijské hry v Paríži 2024 sú unikátnym podujatím, ktoré ponúkajú skvelú príležitosť odprezentovať nielen našich športovcov, ale aj Slovensko ako atraktívnu dovolenkovú destináciu. Premiérová spolupráca SLOVAKIA TRAVEL a Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) pod hlavičkou nového Ministerstva cestovného ruchu a športu SR prináša nový koncept Slovenského domu, ktorý bude prvýkrát otvorený aj pre verejnosť.

Úlohou SLOVAKIA TRAVEL je komplexné zabezpečenie vizuálnej prezentácie našej krajiny ako aj programovej časti Slovenského domu s ambíciou vzbudiť čo najväčší záujem o návštevu Slovenska.

Park národov ako malé svetové expo

V histórii olympijských hier prvýkrát vzniká tzv. Park národov, ktorý bude hostiť viaceré národné domy na jednom mieste a to v mestskom parku La Villette v 19.obvode Paríža. Vznikne tak unikátny priestor pre oslavu športových úspechov ako aj na predstavenie jednotlivých krajín verejnosti. Očakávaná návštevnosť Slovenského domu je 1 500 návštevníkov za deň. Nation Park – La Villette očakáva, že park navštívi počas olympijských hier viac ako 700-tisíc návštevníkov.

Slovenský dom sa počas hier stane „výletným“ miestom, kde návštevníci objavia krásy slovenskej prírody a histórie bez toho, aby opustili Paríž. Zároveň spoznajú slovenskú gastronómiu, ochutnajú slovenské vína, zažijú slovenskú pohostinnosť, autentickú remeselnú zručnosť a bohatú kultúru.

Aktuality ohľadne Slovenského domu môžete sledovať na našich sociálnych sietiach a na novej webovej stránke: house.olympic.sk

Miesto aj pre odborníkov v cestovnom ruchu

Slovenský dom zároveň ponúka priestor aj pre B2B rokovania v oblasti cestovného ruchu. SLOVAKIA TRAVEL týmto vytvorila platformou pre zástupcov slovenských subjektov cestovného ruchu a odborníkov z oblasti cestovného ruchu pre rokovania za účelom nadväzovania nových kontaktov a budúcej spolupráce.

Materiály vo francúzskom jazyku

Vybrané 3 brožúry budú v Slovenskom dome dostupné aj vo francúzskom jazyku (všeobecná skrátená o Slovensku, UNESCO výnimočné a živelné dedičstvo, Chute lahodné a autentické).

Olympijský festival na Kuchajde

SLOVAKIA TRAVEL bude tiež súčasťou Olympijského festivalu na bratislavskej Kuchajde, kde si návštevníci môžu vyskúšať rôzne športové disciplíny, podporiť športovcov v ich parížskom snažení, ochutnať skvelé jedlo, zabaviť sa pri bohatom kultúrnom programe a spoznať krásy Slovenska. Viac na www.olympic.sk/festival

Discover Central Europe

SLOVAKIA TRAVEL v spolupráci s The European Travel Commission a národnými organizáciami cestovného ruchu Poľska, Česka a Maďarska bude v letných mesiacoch realizovať digitálnu B2C OTA kampaň na trhu USA. Kampaň bude komunikovať tému Creative cities a do pozornosti dostane tri významné slovenské mestá – Bratislavu, Košice a Trenčín ako Európske hlavné mesto kultúry 2026.

Radi by sme Vás predbežne informovali, že platforma Discover Central Europe Vám v priebehu novembra prinesie možnosť účasti na B2B networkingovej roadshow v severnej Amerike so začiatkom v kanadskom Toronte, pokračovaním v Bostone a poslednou zastávkou na Floride vo Fort Lauderdale. V prvej polovici decembra plánujeme aj spoločný B2B workshop s Poľskom, Maďarskom a Českom v Paríži.

Bližšie informácie o prihlásení sa na tieto B2B podujatia, počas ktorých budete mať príležitosť na stretnutia s touroperátormi zo severnej Ameriky a Francúzska,  budeme včas komunikovať.

Predstavujeme tajomstvá Slovenska

 Aj tento rok v spolupráci s TV TA3 prinášame na televízne obrazovky reláciu Tajomstvá Slovenska. Spolu s vami, kolegami z regiónov, odhaľujeme známe i menej známe miesta našej krajiny, ktoré rozhodne stojí za to navštíviť. V prvej časti sme Vám v máji ukázali Bratislavu a okolie, v druhej sa pozrieme do Malých Karpát a trnavského regiónu, v najbližších mesiacoch zavítame s kamerou na Liptov, do Vysokých Tatier či Košíc. Rozhodne sa je na čo tešiť. My sa tešíme na spoluprácu s vami a spoločné prezentovanie cestovného ruchu na Slovensku.

Archív relácií nájdete tu: Tajomstvá Slovenska | ta3

Kategórie: SLOVAKIA TRAVEL

Mohlo by sa vám páčiť