Slovenský olympijský dom navštívilo 50-tisíc ľudí

Slovenský olympijský dom dôstojne reprezentoval krajinu

Slovenský olympijský dom Maison Slovaque poskytoval počas olympijských hier vo Francúzsku zázemie tak slovenským reprezentantom, pozvaným vzácnym hosťom, ako aj návštevníkom, ktorí doň zavítali. Našli v ňom skvelú atmosféru, bohatý kultúrny program aj skvelú gastronómiu. Nachádzal sa na lukratívnej adrese, v treťom Parku La Villette – na križovatke ciest olympijských domov hneď vedľa vodného kanála, po ktorom sa plavili aj lode so športovcami. Počas podujatia ho navštívilo takmer 50-tisíc ľudí.

Slovenský olympijský dom zastrešili a pripravili SLOVAKIA TRAVEL a Slovenský olympijský a športový výbor.

Naše mestá propagujeme v USA

V USA predstavujeme naše najväčšie mestá Bratislavu a Košice a tiež Trenčín ako Európske hlavné mesto kultúry roku 2026. Tamojší cestovatelia sa informáciám o týchto mestách dostanú prostredníctvom portálu expedia.com a pridružených sociálnych sietí. Portál je využívaný celosvetovo a cestovatelia si na ňom dokážu zakúpiť komplexné dovolenkové služby.

Veríme, že aj vďaka tejto propagácii zvýšime povedomie o Slovensku ako destinácii cestovného ruchu a že k nám z tejto časti sveta pricestuje viac turistov.

SLOVAKIA TRAVEL zabezpečuje túto propagáciu v spolupráci s The European Travel Commission, národnými organizáciami cestovného ruchu Česka, Poľska a Maďarska a spoločnosťou Expedia. Podporná kampaň s názvom Kreatívne mestá strednej Európy sa začala úvodom augusta a potrvá do konca septembra. 

Osemhodinový maratón o Slovensku v maďarskom rádiu

V rámci spolupráce s maďarským verejnoprávnym rozhlasom dostala SLOVAKIA TRAVEL aj tento rok možnosť uskutočniť celodenné vysielanie v Rádiu Kossuth. Ako destináciu sme preň zvolili Žitný ostrov a do relácie sme prizvali našich partnerov. Priestor na prezentáciu dostali OOCR Žitný ostrov, Žitnoostrovské múzeum, futbalový klub DAC Dunajská Streda, Thermalpark vo Veľkom Mederi, Malkia park a pretekársky okruh Slovakia Ring v Orechovej Potôni a reštaurácia Villa Rosa v Dunajskej Strede. Poslucháčom sa prihovoril aj štátny tajomník Ministerstva cestovného ruchu a športu Marek Harbuľák.

Osemhodinový prenos si podľa štatistík v Maďarsku vypočulo 2,8 milióna poslucháčov. Aktivitu zabezpečilo zahraničné zastúpenie SLOVAKIA TRAVEL v Budapešti.

Poľskí novinári spoznávali sever Slovenska

Počas letných mesiacov pripravilo naše zahraničné zastúpenie v Poľsku dve infocesty pre poľské médiá. V júli navštívili poľskí novinári Spiš a Pieniny, kde spoznávali prírodné krásy, históriu a kultúru tohto pohraničného regiónu. Cieľom druhej infocesty bola Orava a jej témou aktívny oddych na vode a v horách. Novinárom sme prezentovali aktivity na Oravskej priehrade, splav rieky Orava aj cykloturistiku v okolitej príde. Adrenalín sa vyplavoval počas jazdy na zip-line na Kubínskej holi.

Začiatkom augusta sme Slovensko propagovali na podujatí Medzinárodné dni ľudového umenia v Krakove. Prítomní diváci si z podujatia odniesli výnimočné zážitky zo speváckych a tanečných vystúpení slovenských folklórnych súborov. Výnimočným spestrením bola prezentácia sokoliarov zo Starej Ľubovne. V Krakove sa prezentovali aj naši partneri z regiónov Liptov, Vysoké Tatry, Spiš, Slovenský raj, Orava a Bratislavy s okolím.  

Kategórie: SLOVAKIA TRAVEL

Mohlo by sa vám páčiť